Nincs elég orvos, hetekre bezárt az ózdi kórház gyerekosztálya

belföld
június 24., 07:23

Július közepéig szünetel az ellátás az ózdi Almási Balogh Pál Kórház gyermekosztályán, adta hírül az RTL. Napközben a járóbetegeket ellátják a szakrendelésen, de délután négy órától másnap reggelig a várostól hatvan kilométerre, kocsival nagyjából egy órányira lévő Miskolcra kell a beteg gyerekeket szállítani.

Az ellátás szüneteltetésének az az oka, hogy nincs elég orvos. Az intézmény azt közölte, hogy balesetet szenvedett egy gyermekgyógyász, ezért nem tudják biztosítani a kórházi ellátást.

Az RTL-nek nyilatkozó édesanya azt mondta, ultrahangos vizsgálatra kértek volna időpontot, de csak Miskolcra vagy az ózdi kórházba július második felére kaptak. A kórház szerint az átmeneti időszak alatt minden gyermek megkapja az állapotának megfelelő ellátást.

Ózdon és az ózdi járásban a legutóbbi népszámlálás adatai szerint összesen 6323 tízévesnél fiatalabb gyerek él, a 10-19 évesek száma további 5700, tehát a kórháznak csak az ózdi járásból mintegy 12 ezer fiatalt kell ellátnia (igaz, ez a szám már csak háromnegyede a húsz évvel ezelőttinek).

Kiemelt videóink