Ausztria nagy csatában 3-2-re verte Hollandiát, és ezzel megnyerte a D csoportot

foci
június 25., 20:09

A második félidő elején negyed óráig, majd a közepén néhány percig tűnhetett csak úgy, hogy a tradícióknak megfelelően Hollandia a jobb csapat az Ausztria elleni meccsen, összességében azonban Sabitzerék uralták ezt a találkozót, és megérdemelten nyertek 3-2-re, megszerezve az első helyet a D csoportban.

Az első félidő egyértelműen az osztrákoké volt, és nem csupán azért, mert a hollandok a kaput sem voltak képesek eltalálni. Ralf Rangnick csapata leginkább a középpályát uralta, de hátul és elöl is magabiztos volt, a Koeman-gárda játékosai tanácstalanul szaladgáltak – vagy sétáltak és ácsorogtak – a pályán, és a ritkán adódó lehetőségekkel sem tudtak mit kezdeni.

Nem volt véletlen, hogy Ausztria a 6. percben megszerezte a vezetést, Malen öngólja előtt is voltak lehetőségei a közép-európai gárdának. Jellemző, hogy Hollandia ehhez képest a szünetig a kaput sem bírta eltalálni, és ahogy az is, hogy Ronald Koeman a játékrész utolsó harmadának kezdete tájékán cserére szánta el magát.

photo_camera Sabitzer örül és szeret Fotó: Michael Kappeler/dpa Picture-Alliance via AFP

A második menetet ehhez képest élénkebben kezdte a favorit, Gakpo villámgyorsan egyenlített, 1-1 a 47. percben, a narancsos rohamok azonban csakhamar elhaltak, mivel az osztrákok újítani tudtak, Schmid ismét vezetést szerzett. Ugyanígy fel tudtak állni 2-2-nél is, Depay találatáta gigantikus bombával válaszolt Sabitzer, 3-2, innen nem volt visszaút a hollandoknak.

Ezzel meglepetésre a 6 pontos Ausztria nyerte a csoportot – a franciák elleni vereség ellenére –, Mbappéék másodikak lettek, a 4 pontos Hollandia a legjobb harmadikok egyikeként ment tovább a nyolcaddöntőbe.

Kiemelt videóink