Története során először nyerte meg az NHL-t a Florida Panthers

sport
június 25., 04:22

A Florida Panthers nyerte meg az észak-amerikai jégkorongligát (NHL), miután a nagydöntőben 4-3 arányban legyőzte az Edmonton Oilers csapatát. A mindent eldöntő hetedik mérkőzésen 2-1-re nyertek a floridaiak.

A Florida 3-0 arányban vezetett a nagydöntőben, az Edmonton azonban három győzelemmel kiegyenlített, így 1945 óta először fordult elő, hogy az egyik csapat 3-0-ás előnye után döntő meccsen dőlt el a Stanley-kupa sorsa.

Győzelme esetén az Edmonton lehetett volna 1942 óta az első csapat, ami ekkora hátrányból meg tudja fordítani a nagydöntőt. A bravúr azonban nem sikerült.

A Florida játékosa, Alekszander Barkov átveszi a Stanley-kupát
photo_camera A Florida játékosa, Alekszander Barkov átveszi a Stanley-kupát Fotó: BRUCE BENNETT/Getty Images via AFP

A floridai csapat az 1993-94-es szezon óta játszik az NHL-ben. Kétszer is bejutott a nagydöntőbe, azonban 1996-ban a Colorado Avalanche, 2023-ban pedig a Vegas Golden Knights ellen szenvedett vereséget.

A rájátszás legértékesebb játékosának járó Conn Smythe trófeát egyébként az Edmonton csapatkapitánya, Connor McDavid nyerte el. A kanadai játékos 42 pontot szerzett (8 gól, 34 gólpassz) az idei rájátszásban. A liga történetében hatodik játékosként lett úgy a rájátszás legértékesebb játékosa, hogy csapata nem nyerte meg a Stanley-kupát. (via nhl.com)

Kiemelt videóink