A 9 éves kislányt alázó tanár ügyében a tankerület a szülőket akarta alázni, de magát sikerült

belföld
június 26., 17:54

Keddi hír volt, hogy kirúgták a Fejér megyében lévő Sárkeresztúr általános iskolájából azt a tanítót, aki egy 9 éves kislányt hónapokon keresztül verbálisan bántalmazott.

„Baromagyú. Semmit nem írtál, a másik hülye sem (...) Kitekerem a nyakad! Kiváglak innen úgy, hogy kitörik kezed-lábad. Ki kíváncsi rád? Téged ki kérdezett már megint? Senki nem kíváncsi rád. Senki!– többek között ilyenekkel alázta a kislányt az osztálytársak előtt.

Miután az eset az RTL-nek köszönhetően nyilvánosságra került, a tankerület elbocsátotta a pedagógust. De ezzel egyidejűleg megpróbálta alázni egy kicsit a szülőket, a közleményében ugyanis ezt írta:

„Sajnálatos, hogy a szülők ezen felvételeket korábban nem a tankerületnek adták át, hiszen abban az esetben a döntés előbb is megszülethetett volna”.

A passzív agresszív válaszon a szülők felháborodtak – hiszen, mint az RTL-hez eljuttatott levelek igazolják, az iskola fenntartójának két levelet is küldtek korábban. Ezekben részletesen leírták, hogy a lányukkal mi történt az intézményben, mit tartalmaznak a hangfelvételek, valamint hogy amennyiben a tankerületnek szüksége van a felvételekre az ügy teljes körű kivizsgálásához, jelezzék.

A tankerülettől egyik megkeresésükre sem válaszolt senki.

Az ügyben még a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter szerint felmerülhet is a tankerület felelőssége: „Amennyiben érkezett hozzá bejelentés és ő nem reagált ebben semmire érdemben, akkor azt gondolom, nyilvánvalóan vállalni kell valamiféle felelősséget” – nyilatkozta az RTL-nek.