Már az óvodától kötelező lesz az angoltanulás Ukrajnában

külföld
június 26., 14:24

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta azt a törvényt, ami az angol nyelv státuszát a nemzetközi kommunikáció egyik nyelveként rögzíti Ukrajnában. Így az ukrán hadseregben és az ország Nemzeti Gárdájában az angol nyelvet a nemzetközi kommunikáció nyelveként lehet használni.

Valamint az államnak biztosítania kell az angol nyelv kötelező tanulását és elő kell segítenie a nemzetközi kommunikáció más nyelveinek tanulását az oktatási intézményekben. A törvény előírja, hogy az óvodáknak biztosítaniuk kell az angol nyelv kötelező tanulását.

Ezután bizonyos munkakörökben kötelező lesz az angol nyelv ismerete. Ezek közé tartoznak bizonyos tisztviselői állások, a katonatisztek, az ügyészek, az egyetemek vezetői és tanárai. Ugyanakkor az angolul beszélő köztisztviselők 10 százalékos bónuszt kapnak a fizetésükhöz.

A törvényjavaslatban eredetileg az is szerepelt, hogy 2027-től minden angol nyelvű filmet eredeti nyelven, ukrán felirattal kell vetíteni az ukrán mozikban, de mivel ez közfelháboirodást okozott, inkább törölték. (Meduza)

Kiemelt videóink