Szakadó esőben, kéz a kézben jutott tovább Szlovákia és Románia

sport
június 26., 19:59
E csoport
Szlovákia
1
-
1
Románia
Vége
Ondrej Duda 24'
Răzvan Gabriel Marin 37'
Ondrej Duda 90+1'
Ondrej Duda 90+1'
George Alexandru Puşcaş 88'
55'
Nicușor Silviu Bancu 45+4'
Andrei Andonie Burcă 45+1'

Szlovákia–Románia mérkőzést rendeztek Frankfurtban, az E csoport zárásaként, párhuzamosan az ukrán–belga meccsel. A mérkőzést megelőzően mindkét csapatnak három pontja volt, csakúgy mint a másik két csoportrésztvevőnek, Belgiumnak és Ukrajnának.

Habár a döntetlen Romániának és Szlovákiának is megfelelő eredmény volt, a meccs nagy iramban kezdődött. Szlovákia volt veszélyesebb, helyzeteket alakítottak ki, míg Románia egy szabadrúgásból tudott csak veszélyt jelenteni a szlovák kapura. Az első félidő elején Szlovákia Románia felé tudott nőni.

A nyomásból pedig gól lett, Kucka remek beadását fejelte be Duda, aki a 2016-os után a második Eb-jén szerzett gólt.

Szlovákia a gól után még tudott dominálni, de fokozatosan Románia került fölénybe, ebből pedig gól lett. Hagit betörését követően buktatták a tizenhatoson belül, Románia tizenegyest kapott, Marin pedig belőtte, így már 1–1 volt az állás.

photo_camera Fotó: ANGELOS TZORTZINIS/AFP

A második félidő első negyedórájában egy hatalmas villámcsapást leszámítva nem történt semmi említésre méltó. A villámlás után elkezdett szakadni az eső, aminek normál körülmények közt nem lenne semmi befolyása a meccsre, a frankfurti stadion teteje behúzható, így a legnagyobb viharok közepette is lehet benne focizni.

Viszont a szervezők csak egy részét fedték be a pályának, így hiába a csúcstechnológia, pillanatok alatt bőrig ázott mindenki.

A pálya talaja egyre romlott, de egyik csapat se adta fel a támadójátékot. Látványos megoldásokat láthattunk mindkét oldalon, a nagy helyzetek azonban elmaradtak.

photo_camera Fotó: ANGELOS TZORTZINIS/AFP

A meccs végére az eső lecsillapodott, csakúgy mint a meccs is. Az utolsó percekben látványosan nem akart focizni a két csapat, hisz a döntetlen tökéletesen megfelelt nekik.

Szlovákia és Románia ezzel az eredménnyel közösen jutott tovább a nyolcaddöntőbe, a románok csoportgyőztesként, a szlovákok harmadikként. Románia eddig még sohasem tudta megnyeri Eb-csoportját, Szlovákia minden Eb-jén a harmadik helyen végzett csoportjában. 2016-ban továbbjutást ért, 2021-ben kiesést.

Egyik csapat esetében se lehet tudni, kikkel játszanak a legjobb 16 között.

E csoport
M Gy D V G+ G- GK P
1. Románia 3 1 1 1 4 3 1 4
2. Belgium 3 1 1 1 2 1 1 4
3. Szlovákia 3 1 1 1 3 3 0 4
4. Ukrajna 3 1 1 1 2 4 -2 4
Kiemelt videóink