„Gyűlöletkeltés” miatt vizsgálja az NMHH Bayer Zsolt műsorát

Média
június 27., 10:20

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa közölte, hogy bejelentés alapján vizsgálta a Hír TV-n március 31-én bemutatott Bayer show adását.

Arra jutottak, hogy „a hatósági ellenőrzés alapján a műsorszámban elhangzott, bevándorlókra tett kijelentések kapcsán felmerült a gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezés megsértése”, most ezt vizsgálja a Médiatanács a Hír TV Zrt.-vel és a Karc FM Média Kft.-vel szemben indított közigazgatási hatósági eljárásban.

Ahogy a Telex írja, Bayer a március 31-i adásában két felvételt mutatott be, amiken állítása szerint nyugat-európai bevándorlók követnek el bűncselekményeket nyugat-európaiakkal szemben, de a videókból nem derült ki, hogy hol és mikor készültek és kik szerepelnek rajta. Bayer azt mondta, a felvételeken látottak „mindennapos kis pillanatfelvételek a festői Nyugat-Európából”. Az első felvételen egy szőke hajú nőt üt meg az utcán egy férfi, akire Bayer azt mondta, „kiirtandó féreg”, majd hozzátette, hogy „ezeket ma Nyugat-Európában dédelgetik, szeretgetik”.

„Nézzük meg, hogy ugyanezek falkában mit tudnak csinálni” – vezette fel Bayer a következő videót, amiről szintén nem derült ki, hogy mikor, hol, milyen körülmények között készült. Bayer itt a fekete férfiakról azt mondta: „Megérkeztek a páviánok.”

Kiemelt videóink