Hangosabban kéne énekelni a Himnuszt

külföld
június 27., 06:24

Hongkongban két iskolában is probléma volt abból, hogy „túl halkan” énekelték a kínai nemzeti himnuszt, egy harmadik iskolában pedig a tanároknak szóltak, hogy segítsenek a diákoknak „szokássá és magabiztossá” tenni a himnusz éneklését.

A problémázó tisztviselők szerint a diákok hangja „puha és gyenge, meg kell erősíteni” az éneklésüket. Mindez a BBC szerint a város oktatási hivatala által kiadott jelentésben olvasható, miután ellenőrizték az általános és középiskolákat.

photo_camera Fotó: VERNON YUEN/NurPhoto via AFP

Húsz iskola közül legalább hatnak tanácsolták azt, hogy erősítsék meg a hazafias nevelésre összpontosító tantervüket. Néhány iskolát viszont megdicsértek, amiért a diákokat elvitték Kínába, és mert „magabiztosan emelték fel a nemzeti zászlót”. Hongkongban januárban léptették életbe azt a törvényt, ami előírja, hogy az iskoláknak be kell építeniük a tantervükbe a „hazafias nevelést”, de hasonló elven kell működniük a vállalatoknak is. A meghatározás természetesen kissé homályos, de a tanterv egyértelműen a Kínai Kommunista Párt vezetését és ideológiáját hivatott népszerűsíteni.