Másfél milliós feltámadásra számít a DK, ha a választók rájönnek, hogy ők járnak az igaz úton

POLITIKA
június 27., 20:19

Hatalmas menetben vannak a Demokratikus Koalíció politikusai, mióta az intenzív eredményértékelés után Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy esze ágában sincs lemondani a 8 százalékos választási szereplésük miatt. Barkóczi Balázs, a párt szóvivője csütörtök este az ATV-ben nagy elánnal magyarázta, hogy semmi sincs veszve, még van majdnem 400 ezer szavazójuk ( igaz csak 367 162 szavazatot kaptak az EP-választáson), és nekik ők az utolsó mentsváruk, ők maradtak az egyetlen értelmezhető baloldali erő. Barkóczi elképzelhetetlennek tart egy Gyurcsány nélküli DK-t, ugyanakkor hozzátette, hogy a párt ennél sokkal sokszínűbb, mert ott van még például Gréczy Zsolt, Dobrev Klára és Vadai Ágnes, de inkább nem is sorolta végig a Gyurcsány Ferenctől ennyire karatkeresen elkülönülő politikusaikat.

A Demokratikus Koalíciót az hitelesíti politikailag, hogy mindig is ugyanezt mondtuk. És az hitelesíti történelmileg, hogy az igaz úton járunk

- magyarázta Barkóczi, aki szerint sok olyan párt tűnt már el, ami a gyurcsányozásra épített. Majd felháborodott Herczeg Márk kollégánk cikkén.

link Forrás

Igaz, ebben Márk nem azt írta, amit a szóvivő felolvasott, vagyis hogy a Mészáros Lőrinc-féle Index és a Németh Sándor-féle ATV ripacskodott a paprikajancsi. A pontos idézet így szól: „Mostanra végleg feleslegessé vált ez az álszerénység, miután a DK elnöke (aki – ma már felfoghatatlan, de – valaha Magyarország miniszterelnöke volt), akkora interjút adott a Mészáros Lőrinc-féle Index és a Németh Sándor-féle ATV közös műsorában Rónai Egonnak, hogy menten beszartam volna, ha be nem fosok (politikai értelemben).”

Mindennek ellenére Barkóczi optimista maradt. Arra számit, hogy lesz újra 1,5 millió szavazójuk, „sőt, lesz az majd sokkal több is, higgye el, a baloldali pártoknak már volt sokkal több szavazója, mint Magyar Péternek, a baloldaliság az nem halott Magyarországon”.