Ütlegelt, rugdosott, majd a fagyban cipő nélkül magára hagyott egy kiskorút két rendőr Ózdon

bűnügy
június 27., 16:15

Csütörtök délután idézték be a Debreceni Törvényszékre azt a két korábbi rendőrt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy három évvel ezelőtt, Ózdon, megvertek, megrugdostak és ütlegeltek egy kiskorú gyereket, akit aztán cipőjétől megfosztva otthagytak egy külterületen a téli mínuszok kellős közepén.

A tárgyaláson a két vádlott közül csak az egyik, 33 éves ember jelent meg, akin a Blikk tudósítása szerint semmi megtörtség nem látszott, pedig ha bűnösnek találják, akár éveket is kaphat. A másik vádlott egy külföldi munkára hivatkozva nem jelent meg a debreceni törvényszéken.

Maga az eset 2021. február 5-én történt. A rendőrök járőröztek Ózdon, délután a Vasvár úton észrevettek egy fiút, akiről tudták, hogy gyakran engedély nélkül kiszökik a számára kijelölt gyermekvédelmi intézményből.

Beültették a kocsiba, de nem vitték vissza a gyermekotthonba, hanem egy külterületre szállították. Az autót E. Á. elsőrendű vádlott vezette, Cs. J. másodrendű vádlott ült a fiú mellett, és már az autóban bordán ütötte az áldozatot. Aztán a külterületen kiszálltak az autóból, és ököllel fejen és testen ütni kezdték a fiút, majd a combján megrúgták. A verés közben a földön fekvő gyerek lábáról lehúzták a cipőket és az út menti havas-bozótos területre hajították őket.

Vörös kód volt érvényben, és ott hagyták a gyereket cipő nélkül a 0 fokban – ez derült ki a vádiratból, amit dr. Martinka Miklós százados, katonai ügyész olvasott fel. A gyerek önmagában ettől is könnyen súlyos sérüléseket szenvedhetett volna.

Egészen hihetetlen módon az Ózdon szolgálatot teljesítő rendőrök áldozatára a később civilben épp arra kocogó ózdi rendőrkapitány talált rá. Ez a szerencsés körülmény aztán segített az eset gyors feltárásában is.

Az előkészítő ülésen az ügyészség azt indítványozta, hogy a sértett sanyargatásával elkövetett jogellenes fogva tartással és súlyos testi sértés kísérletével vádolt rendőr beismerés esetén öt évet kapjon. A jelenlévő vádlott ezt nem fogadta el. Azt mondta, vallomást későbbi tárgyaláson tesz majd.

A volt rendőr 2010-ben teljesített először szolgálatot a IX. kerületi kapitányságon, mielőtt Ózdra került 2014-ben. (Blikk)