Vádat emeltek a Blokád rendezője ellen, aki egy filmfesztiválon a földre lökte és lenácizta a Népszava kritikusát

MŰVÉSZET
június 27., 15:17
Tősér Ádám rendező a Blokád sajtóvetítése után tartott sajtótájékoztatón az Urániában 2022 októberében
photo_camera Tősér Ádám rendező a Blokád sajtóvetítése után tartott sajtótájékoztatón az Urániában 2022 októberében Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt június 18-án vádat emelt Tősér Ádám filmrendezővel szemben a Veszprémi Járási Ügyészség – írja a Népszava.

Tősér ellen azért zajlott nyomozás a veszprémi rendőrkapitányságon, mert a tavalyi Magyar Mozgókép Fesztivál esti programján elementáris erővel fellökte az épp mosdóba igyekvő Csákvári Géza filmkritikust, a Népszava munkatársát.

A taszítás akkora volt, hogy Csákvári a földre esett. Tősér nem érte be ennyivel, még üvöltözött, többször lenácizta Csákvárit, és felhívta a figyelmét arra is, hogy „szétveri a pofáját”.

Erre már szerencsére nem került sor, Tősért Kocsis Ágnes és Szűcs Dóra filmrendezők húzták el a helyszínről.”

Tősér később az Indexnek elismerte az inzultust, de szerinte Csákvári szimulált. Ettől függetlenül azt mondta, már megbánta a dolgot, amiért bocsánatot is kért. A rendező azt is megerősítette, hogy egy cikk miatt bosszantotta őt fel Csákvári, aki viszont az eset után fenntartotta, hogy az Antall József és Göncz Árpád politikai párbaját bemutató Blokádot „kurzusfilmnek” tartja. (Népszava)

Kiemelt videóink