Biden nem lép vissza

külföld
június 28., 14:21

Joe Biden nem száll ki az elnökjelölti versenyből, közölte Seth Schuster, az elnök kampányszóvivője, írja a Hill. Biden visszaléptetésének ötlete négy hónapja még felindulást váltott ki, a Donald Trumppal folytatott csütörtök esti vita után viszont – hiába hazudozott utóbbi a szokásához híven – a rémült demokraták egyre nyíltabban beszélnek erről.

Maga Biden a vita után hárított, amikor arról kérdezték, vissza kellene-e lépnie. „Nem. Nehéz egy hazuggal vitázni. A New York Times szerint 26-szor hazudott” – mondta.

photo_camera Fotó: JUSTIN SULLIVAN/Getty Images via AFP

A demokrata jelölt számára rettenetesen sült el az első megméretés: finoman szólva sem nyújtott meggyőző teljesítményt, fakó hangon beszélt, többször belezavarodott a mondandójába, nem csapott le magas labdákat. Sajtóbeszámolók szerint a párton belül is katasztrofálisra értékelték a produkcióját, magas szinten is téma lett, hogy le kellene őt cserélni.

A Financial Timesnak név nélkül nyilatkozó bennfentes szerint nagyobb a pánik a demokrata párton belül, mint amit valaha lehetségesnek gondolt volna, míg egy másik forrás azt mondta, a legsúlyosabb félelmeiket igazolta a szereplés. A vita esetleges következményeiről és a reakciókról itt írtunk hosszabban.