Anglia Bellingham ollózásával élte túl Szlovákiát, Spanyolország enyhe ijedtség után küldte haza Grúziát

június 30., 15:34

Meglepetés: Luciano Spalletti marad az olasz válogatott kapitánya

Az Európa-bajnoki címvédő már a nyolcaddöntőben elbukott, nem is akárhogyan. Svájc nem éppen „kiscsapatos” módon, éppen ellenkezőleg, folyamatosan dominálva, a labdát sokkal többet birtokolva, minőségi focit mutatva intézte el esélyesebbnek vélt ellenfelét.

Aki arra számított, hogy a sokszoros világ- és Európa-bajnok padján ezek után aligha maradhat Luciano Spalletti, az tévedett. Az olasz szövetség vasárnap közölte, szó sincs róla, hogy menesztenék a mestert. Gabriele Gravina, a szövetség elnöke közölte, „lehetetlen úgy megoldani a problémákat, hogy nyolc-kilenc hónap után félbehagyunk egy többéves projektet”.

A Napolit több évtizedes szünet után bajnoki címig vezető Spalletti tavaly szeptemberben vette át az olasz válogatottat, amely nemcsak most szerepelt le, hanem az előző nagy torna, a katari világbajnokság selejtezőiben is, minthogy ki sem jutott az eseményre, elbukta az Észak-Macedónia elleni pótselejtezőt.

Az Eb csoportkörében ugyan legyőzték a Spalletti-tanítványok az albánokat, ám a spanyoloktól simán kikaptak, majd a horvátokkal nagy nehézségek árán döntetleneztek. Svájccal szemben aztán esélyük sem volt. (via Nemzeti Sport)

photo_camera Luciano Spalletti Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP