Bill Clintont és George W. Busht plagizált doktori dolgozatában a román politikus

külföld
július 01., 07:31

Mircea Geoană doktori dolgozatában forrásjelölés és idézőjel nélkül fordított le több tíz oldalt azokból az éves jelentésekből, amelyeket Bill Clinton és George W. Bush mutatott be az Amerikai Egyesült Államok kongresszusa előtt, írja a Transtelex az ügyet kirobbantó PressOne-ra hivatkozva.

A PressOne elemzése szerint Geoană a Fejlődés az észak-atlanti térségben. Következtetések Románia euroatlanti struktúrákba való integrációjára vonatkozóan című, 279 oldalas doktori dolgozatából legalább 78 oldal plágium, olyan szöveget, grafikákat vagy táblázatokat tartalmaz, amelyek három amerikai elnöki jelentésből származnak.

„Nem tudom, azt mondom, hogy a doktori dolgozatomat becsületesen írtam meg, és nem érzem, hogy bármi is kívül esne az akkori szabályokon. Na most... ha időközben megváltoztak a szabályok, az más kérdés” – reagált Geoană a PressOne-nak.

Geoană, aki jelenleg a NATO főtitkárhelyettese és potenciális romániai államfőjelölt, 2005-ben kapta meg a doktori címet a Bukaresti Gazdaságtudományi Akadémián (ASE). Akkoriban szenátor volt, illetve a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Kiemelt videóink