A kapcsolataik újjáépítéséről egyezett meg Kína és a Fülöp-szigetek

külföld
július 02., 18:32

A két ország közötti bizalom helyreállításáról és kapcsolataik újjáépítéséről egyezett meg kedden Kína és a Fülöp-szigetek abban a reményben, hogy az eddigieknél hatékonyabb megoldást találnak a dél-kínai-tengeri területek hovatartozásáról szóló viták rendezésére – jelentette be a Fülöp-szigetek külügyminisztériuma a manilai kétoldalú találkozó után.

A USS Ronald Reagan repülőhordozó és kísérőhajói, köztük a USS Boxer kétéltű partraszálló hajó harccsoportja áthajózik a Dél-kínai-tengeren 2019. október 7-én.
photo_camera A USS Ronald Reagan repülőhordozó és kísérőhajói, köztük a USS Boxer kétéltű partraszálló hajó harccsoportja áthajózik a Dél-kínai-tengeren 2019. október 7-én. Fotó: Erwin Jacob V. Miciano/AFP

Ez már a kilencedik magas szintű külügyi találkozó volt a felek között, és a minisztérium szerint előrelépést tettek a tengeri konfliktusok megoldására teendő intézkedések terén, de még mindig vannak fontos nézeteltérések, amik nem oldódtak meg. Mindkét fél megerősítette, hogy elkötelezett a feszültség csökkentése mellett, és egyetértettek abban, hogy folytatják a megbeszéléseket egy kölcsönösen elfogadható megoldás érdekében. (MTI)