Kábítószer-kereskedelem vádjával 12,5 év fegyházra ítéltek egy amerikai férfit Oroszországban

külföld
július 04., 18:49

Az Osztankinszkij körzeti bíróság 12,5 év szigorított fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte Robert Woodland amerikai állampolgárt nagy értékre elkövetett kábítószer-kereskedelem kísérletének vádjával – jelentette a moszkvai bíróságok sajtószolgálata.

Woodlandet januárban vették őrizetbe. Az erről szóló jelentések után az RBC észrevette, hogy az őrizetbe vett személy neve egybeesik a Komszomolszkaja Pravda 2020. decemberi cikkének hősének nevével. Ebben a 29 éves Robert Woodland azt mondta, hogy a Permi régióban született Romanov vezetéknév alatt, de kétévesen nevelőszülők fogadták örökbe az USA-ban. Azt mondta, 10 ezer dolláros örökbefogadási árat ajánlottak nekik, amit ki is fizettek.

A Komszomolszkaja Pravda azt írta, felnőttként Woodland Oroszországba ment megkeresni a szülőanyját, és „az Egyes Csatorna stúdiójában” találkoztak. Ezután a férfi azt mondta, Oroszországba költözik, és Dolgoprudnij városában telepedett le.

photo_camera Illusztráció: STR/NurPhoto via AFP

Az Interfax szerint Woodlandet – aki orosz és amerikai állampolgársággal is rendelkezik – akkor vették őrizetbe, amikor kb. 4,5 gramm kábítószert vásárolt, „hogy azt ismeretlen személyeknek átadja”. Amikor házkutatást tartottak nála, mefedroncsomagokat találtak. Azt, hogy Woodland bűnösnek vallotta-e magát, a bírósági jelentés nem részletezte. (Meduza)