Orbán megy a Türk Államok Szervezete azerbajdzsáni csúcstalálkozójára

POLITIKA
július 04., 14:46

Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) csúcstalálkozóján július 5-én és 6-án az azerbajdzsáni Susában – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök, Recep Tayyip Erdoğan török elnök és İlham Əliyev azeri elnök Szamarkandban 2022. november 11-én, a Türk Tanács találkozóján.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök, Recep Tayyip Erdoğan török elnök és İlham Əliyev azeri elnök Szamarkandban 2022. november 11-én, a Türk Tanács találkozóján. Fotó: TUR Presidency/Murat Cetinmuhur/Anadolu Agency via AFP

A csúcstalálkozó témája a fenntartható jövő építése a közlekedésen, a konnektivitáson és a klímapolitikán keresztül. A tárgyalások célja, hogy a tagállamok (Törökország, Üzbegisztán, Türkmenisztán, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Kirgizisztán és – megfigyelőként – Magyarország) a fenti területeken előmozdítsák az együttműködést. A csúcstalálkozó további napirendi pontja a TÁSZ kapcsolata az Európai Unióval és más nemzetközi szervezetekkel.

Orbán Viktor kétoldalú tárgyalásokat is folytat majd a türk partnerállamok vezetőivel – közölte Havasi. (MTI)

Kiemelt videóink