Az Orbán-expressz következő állomása: Washington

külföld
július 08., 09:34

Orbán Viktor nem tud leállni. Kijev, Moszkva, Azerbajdzsán, Peking után a magyar miniszterelnök Washington felé vette az irányt. Erről Instagram-sztorijában számolt be. Washingtonban tartják a NATO-csúcstalálkozót. Hogy ebbe belefér-e egy találkozó Donald Trumppal, a republikánusok elnökjelöltjével, azt nem tudni.

Orbán különös békemissziójáról a CBS-en kérdezték Jens Stoltenberg leköszönő NATO-főtitkárt, akinek nem volt kifogása a magyar miniszterelnök moszkvai útja ellen. (Őt erről előre értesítette Orbán, nem úgy az EU vezetőit.)

Orbán magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradó éjszaka szállt le Pekingben, hogy Hszi Csin-ping kínai elnökkel az ukrajnai békéről tárgyaljon.

Orbán Viktor július elsején vette át az EU soros elnökségét fél évre. Hogy mennyire tárgyal ezeken az útjain az EU nevében és felhatalmazásával, az kérdéses: Orbán és Putyin is arra utalt a nyilatkozatában, hogy igen, miközben Josep Borrell EU-s külügyi és biztonságpolitikai főképviselő szerint ez egyáltalán nem így van.

Kiemelt videóink