Bánki Erik attól a cégtől bérel sportautót, amelyikhez állítása szerint semmi köze

belföld
július 09., 13:59

A legnagyobb hazai közétkeztetőnek számító Hungast cégcsoport által lízingelt autót használ Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő, írja az rtl.hu. A parlament gazdasági bizottságának elnöke mindig is tagadta, hogy bármilyen köze lenne a céghez, amely több százmilliós tendereken szokott nyerni.

Bánki Erik, a Gazdasági Bizottság elnöke
photo_camera Bánki Erik, a Gazdasági Bizottság elnöke Fotó: Németh Dániel/444

Bánki a lapnak azt mondta, hogy a sport BMW-t egyszerű ügyfélként, piaci áron bérli a Pannon PR 2020 Kft. nevű cégén keresztül. Állítása szerint a fiával ketten használják. A bérlést azzal indokolta, hogy sokat utazik, gyakran cseréli az autóját, ezért pénzügyileg jobban megéri neki.

A képviselőt többször is összekötötték már a Hungasttal, amit ő rendre tagadott. Fia a nyilvános cégadatbázis szerint már láthatóan közelebb áll a céghez: Bánki Ábel négy cégben tulajdonos, amiből háromban a Hungast tulajdonosa is érdekelt. A képviselő azt mondta a lapnak, hogy nem tartja aggályosnak, hogy a fia érintett a közbeszerzéseket rendszeresen elnyerő cégben.

„Annak, hogy Ábel fiam üzletrésszel rendelkezik abban a cégben, semmi köze a Hungast közbeszerzési pályázataihoz. Nyilván ön is tudja, hogy ez egy nagy piac, sok szereplővel, amelyből egyik a Hungast és nem az egyedüli” – mondta Bánki.

A Hungast a lap kérdéseire azt reagálta, hogy saját ügyféladatait üzleti titokként kezeli, valamint hogy a „Hungast Csoport egy 100 százalékban magyar, magántulajdonban lévő, közel háromezer dolgozót foglalkoztató, piacvezető cég. Többek között a szolgáltatás profiljából, valamint sok más egyéb üzleti tevékenységéből adódóan többszáz gépjárműből álló flottája van, amelyet egy ennek adminisztrációjára létrehozott gazdasági társaság kezel.”

Kiemelt videóink