Kész fegyverraktárat rejtegetett otthonában a kunszentmiklósi orvvadász

bűnügy
július 09., 10:35

A vád szerint a Kunszentmiklós környéki községben élő férfi 2023. július 14-én késő este motorkerékpárral a szántóföldje közelében lévő vadászterületre ment és ott egy engedély nélkül tartott 0,22 kaliberű lőfegyverrel kilőtt egy rókát – írja az a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség a közleményében. A kunszentmiklósi járőrök a helyszínen tetten érték a vadászati engedéllyel sem rendelkező vádlottat.

A lefoglalt fegyverek egy része.
photo_camera A lefoglalt fegyverek egy része. Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az otthonában tartott kutatás során a nyomozók valóságos fegyverraktárat találtak. A házilagos kivitelű egylövetű pisztolyról, öntöltő pisztolyról, céltávcsővel felszerelt gépkarabélyról és több puskáról kiderült, hogy működőképes tűzfegyverek. Emellett lőfegyvernek minősülő légfegyver, továbbá több mint félezer töltény került elő. A fegyverek és lőszerek megszerzéséhez, valamint tartásához a férfinak nem volt engedélye.

Az ügyészség a férfit lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint pártfogó felügyelet elrendelését indítványozza. Bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt videóink