Fél napig volt áram nélkül Paks egy része

belföld
július 11., 10:18

Szerda este valamivel 11 óra előtt ment el az áram Paks egyes részein egy üzemzavar miatt, amit kettős kábelszakadás okozott. Az E.ON-tól kapott tájékoztatás szerint csütörtök 8:50-kor mindenhol helyreállt a szolgáltatás. (Futballszurkolóknak duplán bosszantó lehetett, mert 22:43-kor ment el az áram, az Eb elődöntőjében pedig pár perccel később szerezte meg a győztes gólt Ollie Watkins.)

Úgy tudjuk, hogy a város harmada volt érintett az áramszünetben, lakosságszámra akár valamivel több is, mert beleesett az Újvárosi lakótelep is.

Frissítés:

Az E.ON-tól kapott tájékoztatás szerint a kettős kábelhibát zárlati túlfeszültség okozta. A helyszínen azt tapasztalták, hogy a hibák javítása hosszabb időt vesz igénybe, így szerdáról csütörtökre virradó éjszaka egy ideiglenes, új áramellátási vonalat építettek ki. A cél az volt, hogy reggeltől legyen áram.

„Ehhez egy speciális középfeszültségű, úgynevezett provizor kábelt szállítottak a helyszínre – írták. – Ezt egy darus segítségével leemelték, majd több órás munkával beépítették.” Így 8:42-re mindenhol lett áram.

Kiemelt videóink