Román másodosztályú klub tömte ki itthon az NB I. tavalyi ezüstérmesét, az udvari Nemzeti Sport tökéletes mondatban mutatta be a meccset

sport
július 11., 21:39

Nagy meglepetésre valószínűsíthető, hogy véget is ért a nemzetközi kupaszezon az Európa-liga szereplés* a Paksnak: a magyar bajnokság tavalyi ezüstérmese és a magyar kupa győztese a román kupát másodosztályúként megnyerő vajdahunyadi Corvinul ellen lépett pályára otthon az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában, és 0-4-es vereséget szenvedett.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A meccsbeszámoló szerint a román csapat korán vezetést szerzett Sergiu Bus révén, majd közvetlenül a szünet előtt Marius Lupu talált a paksi kapuba, majd a félidő végére már 0-2 volt az állás. A hajrára Szabó Bálint kiállítása miatt az európai kupaporondon 13 év után másodjára szereplő Paks emberhátrányba is került, ezt pedig kihasználta a Corvinul, amely a mesterhármast elérő Lupu újabb két találatával alighanem eldöntötte a párharcot.

A visszavágót jövő csütörtökön Nagyszebenben rendezik, a továbbjutóra pedig a horvát HNK Rijeka vár a következő körben, míg a párharc vesztese a Konferencia-ligába átkerülve a ciprusi AEK Larnacával méri össze a tudását.

A meccsről beszámolt a szebb lapokat látott Nemzeti Sport is, tudósításukból két mondatot ragadnánk ki, amikor már 0-2 volt a román másodosztályú csapatnak:

„A második félidőben alig fél perc után Szappanos Péternek bravúrral kellett védenie, a Paks a folytatásban sem talált fogást riválisán, inkább a nulla–három volt benne a mérkőzésben, mint az egy–kettő.

A Corvinul amikor tehette csalta a futballt, a régi norvég bíródinasztia tagja Aslam Muhammad Usman ebben partnernek bizonyult, azonban nem legyünk igazságtalanok, a Paks fényévekre volt a legjobb formájától.”

* Javítás: a cikk eredeti verziójában azt írtuk, hogy véget ért a nemzetközi szereplés vélhetően a Paks számára, ez azonban nem igaz, hiszen az EL selejtezőjéből kieső csapatok a Konferencia-ligában folytathatják. A hibáért elnézést kérünk.

Kiemelt videóink