15 évet kapott a férfi, aki évekig molesztálta mostohalányait, enyhítésért fellebbezett

bűnügy
július 12., 11:01

15 év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy férfit, aki a felesége nevelt lányaihoz szexuálisan közeledett - tudatta közleményében az Ügyészség.

A férfi 2015. és 2019. között molesztálta a tizenkettedik életévüket már betöltött, kiskorú lányokat, akiket felesége nevelőszülőként nevelt és gondozott.

A férfi a lányokat emellett rendszeresen bántalmazta fizikailag és verbálisan is, előfordult, hogy ok nélkül megpofozta, vesszővel ütlegelte őket. Az ítélet szerint magatartása súlyosan veszélyeztette a kiskorú sértettek erkölcsi és érzelmi fejlődését.

A Kecskeméti Törvényszék a bűncselekmények elkövetését részben beismerő férfit többrendbeli szexuális erőszak bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette, továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 15 év fegyházra, 10 év közügyektől eltiltásra és minden olyan tevékenységtől történő végleges hatályú eltiltásra ítélte, amely kiskorúakhoz kapcsolódik.

Az ítélet ellen az ügyészség a fegyházbüntetés súlyosításáért, a vádlott és védője felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott cselekményeinek minősítése törvényes, azonban a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés tartama aránytalanul enyhe, nem biztosítja megfelelően a büntetési célok elérését.

Kiemelt videóink