Lezuhant egy orosz Superjet, a személyzet meghalt, utasok nem voltak a gépen

külföld
július 12., 17:04

Elhunyt a háromfős személyzet azon az orosz utasszállító repülőn, amely utasok nélkül zuhant le pénteken, közölték az orosz hatóságok. A Gazprom Avia légitársasághoz tartozó Szuhoj Superjet 100-as Moszkva közelében zuhant le.

photo_camera Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök megtekinti a Szuhoj Superjet 100-ast 2021-ben Fotó: DMITRY ASTAKHOV/AFP

A gép az orosz fővárostól 110 kilométerre, Luhovicsiban szállt fel egy repülőgépgyártó üzemből, javítás után, és egy moszkvai repülőtérre tartott.

2019 májusában is lezuhant egy Szuhoj Superjet, az a baleset 41 ember halálát okozta. A gépet villámcsapást érte, ezért kényszerleszállást hajtott végre, közben kigyulladt.

Az orosz gyártmányú Szuhoj Superjetre a háború kitörése óta rájár a rúd, ugyanis az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) visszavonta a típusra kiadott légi alkalmassági bizonyítványát, írta a Simple Flying. Ráadásul a szankciók miatt a gép nyugati alkatrészeit sem tudják beszerezni a gyártók, így kénytelenek más megoldások után nézni. Jelenleg egy orosz katonai teherszállító repülőbe gyártott motort tesztelnek. (Yahoo)

Kiemelt videóink