New Yorkban rájöttek, hogy nem jó csak úgy kidobni az utcára a szemetet, ezért bevezetnek egy új találmányt – a kukát

ÉLET
július 12., 18:32
photo_camera Eric Adams, New York polgármestere ebben a pillanatban robbantotta ki a szemétforradalmat

Olyan folyamatok indultak meg New Yorkban a héten, amik novembertől alapvetően fogják megváltoztatni az ismert metropolisz kinézetét, hangulatát és szagát, ezáltal komoly popkulturális hatásuk is lehet.

Bár New York igencsak urbanizált település, sötétedés után eddig több állattal lehetett találkozni ott, mint emberrel. Közelebbről patkánnyal. Különféle becslések szerint 2-3 millió példány élhet a városban. A jelenség okát nem New York-iként 10-30 másodpercbe telik megfejteni:

a világ talán legismertebb és legfejlettebb városában eddig egyszerűen az utcára dobták a háztartási szemetet.

Igaz, nem lapátolták ki az ablakon, hanem vékony, fekete műanyag zsákokba gyűjtve rakták ki a kapu mellé, de a végeredmény szempontjából ez majdnem mindegy. A város önkormányzatában 2022-re érett meg a gondolat, hogy talán lehet praktikusabb megoldást találni ennél. (New Yorkban a hatvanas évekig használtak szemeteseket, aztán titokzatos okból elengedték a témát.)

Most verheted a fejed a falba, hogy nem tőled kértek tanácsot, hanem a világ nagy vállalkozásai közé tartozó McKinseytől. Ők megállták röhögés nélkül a felkérést, majd számtalan lázas meeting, brainstorming és formabontó ötletelés után, kétéves intenzív kutatómunka végeztével előálltak az egyszerre újító és űrtechnológiás Megoldással:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.