A családjára vetette magát a férfi, akit fejbelőtt Trump merénylője

külföld
július 15., 16:59

„Apám a földre lökött engem és anyámat, hogy megvédjen minket a golyóktól” – írta közösségi oldalán a szombati merénylet halálos áldozatának a lánya, Allyson.

Míg Trumpot a jobb fülénél találta el egy lövedék, az 50 éves önkéntes tűzoltóparancsnokot, Corey Comperatoret fejbe lőtte a merénylő.

Comperatore az egyik emelvényen ült, Trumptól jobbra, és a Reuters egyik képe alapján pont egy vonalban lehetett a volt elnökkel.

Azt, hogy a férfivel hányadik lövés végzett, nem tudni. A kampánygyűlés résztvevői 7-8 lövésről számoltak be. Vasárnap egyébként egy férfi arról beszélt a BBC-nek, hogy észrevették, amint egy fegyveres kúszik a tetőn, de erről 3-4 percen át hiába próbáltak szólni a rendőröknek.

„Apám annyira szeretett minket, hogy egy igazi golyót is bevállalt értünk. Semmi mást nem szeretnék, mint sírva ráborulni és köszönetet mondani neki” - írta a lánya.

„Corey hősként halt meg” mondta Josh Shapiro, Pennsylvania kormányzója a lövöldözést követő sajtótájékoztatón. Arról beszélt, hogy Comperatore minden vasárnap templomba járt, és „szerette a közösségét, de legfőképpen a családját.”

A férfi lelkes Trump-rajongó volt, és izgatottan várta a gyűlést, amitől 19 kilométerre lakott Sarverben.

A lánya barátságosnak, a szomszédja jó embernek írta le, akivel a politikai nézetkülönbségek ellenére is ki lehetett jönni, egy tűzoltótársa pedig arról beszélt, olyan ember volt, aki csak védeni, szolgálni és szeretni akart. „Ő tényleg a szeretet embere volt”.

A támadás két súlyos sérültjét is megnevezték. Egyikük David Dutch, aki régóta Trump támogatója. A lövöldözés során az 57 éves férfi májkárosodást és bordatörést szenvedett, és több műtéten is át kell esnie. A másik súlyos sérült a 74 éves James Copenhaver, aki egyébként demokrata, csak érdeklődött a helyi politika iránt.

Kiemelt videóink