Koppenhágában különböző juttatások járnak a turistáknak, ha rendesen viselkednek

külföld
július 15., 07:44

Míg Barcelonában tüntetnek a turisták ellen, addig Koppenhágában pénzügyi és más ösztönzőkkel próbálják rávenni a turistákat, hogy látogassanak el a dán fővárosba, és viselkedjenek rendesen.

Az Országos Turisztikai Testület klímabarát, fenntartható magatartást ösztönző programot vezetett be a dán fővárosban. Hétfőtől jutalmazzák azokat a turistákat, akik az autóbérlés helyett a biciklit vagy tömegközlekedést választják, de azokat is jutalmazzák, akik közösségi munkában vesznek részt: például kertészkednek vagy szemetet szednek a kikötőben és a város parkjaiban.

Ha pedig valaki a kávézóba saját és nem eldobható kávépohárral érkezik, ingyen kapja bele a kávét. De a helyes viselkedését jár egy koktél egy teraszbárban, vagy némi extra idő a város mesterséges sípályáján.

„A fő célunk az, hogy fenntarthatóbbá tegyük az utazást. Ezt azonban csak akkor tudjuk elérni, ha képesek vagyunk áthidalni a nagy szakadékot a látogatók fenntartható viselkedés iránti vágya és tényleges viselkedése között” - mondták a program szervezői. (Guardian)