Biden most már ott tart, hogy ha lenne valami egészségügyi problémája és az orvosai mondanák, visszalépne

külföld
július 17., 20:33

„Úgy gondolom, hogy bebizonyítottam, hogy tudom, hogyan kell dolgokat véghezvinni az ország érdekében, annak ellenére, hogy azt mondták, nem tudjuk véghezvinni, de van még tennivaló, és vonakodom attól, hogy ezt félbehagyjam” – mondta Ed Gordonnak, a kimondottan a fekete amerikai közönséget célzó BET News riporterének Joe Biden arról, hogy 2020-ban még ő is úgy látta, egy ciklust fog majd kitölteni. Az amerikai fekete szavazókat célzó kampányállomásán Las Vegasban természetesen az elmúlt heteket meghatározó téma foglalkoztatta Gordont. Az, hogy hajlandó-e a balul elsült vita után visszalépni Biden a jelöltségtől. Erről először fogalmazta meg az elnök azt, hogy milyen esetben lenne hajlandó erre.

„Ha lenne valami egészségügyi problémám, ha valaki, ha az orvosok hozzám jönnének és azt mondanák, hogy ez és az a probléma van,” – mondta arról, hogy mit tudna elfogadni indokként a visszalépésre. Ezt a részletet a BET megküldte a CBS-nek, itt megtekinthető:

link Forrás

Ez az első alkalom, hogy a 81 éves elnök elképzelhető eshetőséget fogalmaz meg a visszalépéséről. Másfél hete ugyanis még ott tartottunk, hogy csak a jóisten győzheti meg ilyesmiről.

„Nézd. Ha a mindenható isten lejönne, és azt mondaná: »Joe, szállj ki a versenyből«. De a mindenható isten nem jön le” – mondta akkor az ABC riporterének arról, hogy mikor lépne vissza. A BET Newsnak adott teljes interjút hét óra múlva adják majd le.

Eközben egy újabb demokrata toppolitikus fogalmazta meg, hogy jobb lenne, ha Joe Biden nem indulna el a választáson novemberben. Adam Schiff, aki maga is szenátornak készül Kaliforniában, úgy fogalmazott: „Egy második Trump-elnökség aláásná a demokráciánk alapjait és komoly kétségeim vannak afelől, hogy az elnök le tudja-e győzni Donald Trumpot novemberben”. Ezért arra szólította fel Bident, hogy „adja át a stafétát” másnak.

(New York Times, BBC)

Kiemelt videóink