Dobrev képmutatással vádolja Magyart, Magyar ócska hazugsággal Dobrevet az EP első jelentős döntése után

POLITIKA
július 17., 19:36

„A Tisza Párt elítéli az Ukrajna elleni orosz agressziót, de nem támogatja Magyarország megbüntetését Orbán Viktor elhibázott politikája miatt” – összegezte a pártja képviselőinek első jelentős döntését Magyar Péter egy Facebook-posztban.

link Forrás

Az Európai Parlament képviselőinek ugyanis az újonnan megalakult testület második napján kellett szavazniuk az „Ukrajna folyamatos uniós támogatásának szükségessége” címet viselő javaslatról, amelynek egyik pontja nem is Ukrajnáról, hanem a magyar miniszterelnökről szól. Itt kellett ugyanis a képviselőknek arról szavazniuk, hogy elítélik-e Orbán Viktor magyar miniszterelnök Oroszországi Föderációban tettközelmúltbeli látogatását vagy sem. A magyar képviselők ebben így szavaztak:

  • A fideszesek és a mi hazánkos képviselő nem szavazták meg,
  • a két dk-s képviselő megszavazta
  • a hét tiszás tartózkodott.

A parlament végül elfogadta a szöveget, ami szerint Orbán „kirívóan megsértette” az EU-s alapszerződéseket a moszkvai útjával. Dobrev Klára viszont kihasználta a helyzetet és ennek kapcsán azonnal élesen betámadta Magyar Pétert. Ezt írta: „Micsoda képmutatás! Egy politikus, aki gyerekekre hivatkozva elmegy Ukrajnába, teleszórja posztokkal a közösségi médiát, majd elutazik Strasbourgba, az Európai Parlament plenáris ülésére és nem szavazza meg azt a segítséget Ukrajnának, amivel az ország megvédheti magát.”

link Forrás

Dobrev azt a részletet nem bontja ki, hogy az Ukrajnáról szóló határozat több pontból állt és minden más témában megszavazták az előterjesztést Magyarék. Erre kommentben fel is hívja a figyelmét a politikus.

„Természetesen ez egy ócska hazugság. A TISZA Párt támogatta a határozat azon részeit, amelyek elítélték az orosz agressziót és különösen a gyerekkórház elleni támadást. Viszont ellentétben önökkel a TISZA Párt soha nem fog elfogadni olyan döntést, amely nem a magyar kormányt, hanem Magyarországot fenyegeti Orbán politikája miatt súlyos következményekkel” – reagál Magyar Dobrev posztja alatt, ahol több DK-s képviselő is megjelent, hogy felvegye a szócsatát a tiszás politikussal.

Magyar saját bejegyzése alatt ugyanakkor ilyen kommentek a népszerűek: