Kivezették a szájkosárban üvöltöző román képviselőt az Európai Parlament üléséről

POLITIKA
július 18., 16:14

„Embereket öltél, jogom van beszélni” – üvöltötte Diana Sosoaca szélsőjobboldali román képviselő – valószínűleg – Ursula von der Leyennek az Európai Parlament ülésén, és közben egy balkáni szent ikonját lóbálta. Az SOS Romania képviselőjét Roberta Metsola, a parlament elnöke ki is vezettette a strasbourgi ülésteremből.

photo_camera Fotó: DURSUN AYDEMIR/Anadolu via AFP

Az Európai Bizottság csütörtökön megszavazott elnöke, Ursula von der Leyen beszédet mondott, majd a különböző pártcsaládok vezetői reagáltak. A román képviselő Valerie Hayer liberális szónok beszédét szakította meg üvöltözésével.

Sosoaca korábban azt javasolta, hogy papot kéne hívni az Európai Parlament felszentelésére és az ördögök elkergetésére. Az SOS Romania vezetője, aki először ülhetett be az EP-be, korábban a román parlamentet is meg akarta szabadítani az ördögöktől.

link Forrás

Sosoaca első parlamenti napján hagyományos román népviseletben jelent meg. Mirhát, illatos gyantát, valamint egy 10. századi női szent ikonját is magával hurcolta. Állítása szerint amikor leállt Roberta Metsolával beszélni, „Metsola asszony elsápadt”. Majd mikor arra kérte, hogy találkozzanak később, Metsola még fehérebb lett.

A hét elején, mikor a parlamenti elnököt választották, Sosoaca áthúzta Metsola és ellenfele, Irene Montero nevét, majd Ukrajna-, LMBT- és EU-ellenes szöveget írt a szavazólapra. (Politico)

Kiemelt videóink