Lecsapott a rendőrség a taxismaffiára

belföld
július 18., 10:00

Letartóztattak három taxist, mert kisajátították a taxidrosztokat, hogy aztán pénzt kérjenek a többi sofőrtől Budapesten - írja a police.hu. A gyanú szerint B. Tibor, Z. Elemér és B. Gyula 2023 júniusától a Budai Várban, a Váci utcában, a Vásárcsarnok, valamint a Hősök tere és a Széchenyi fürdő közelében kisajátították a taxidrosztoknál a szolgáltatást. B. Tibor felé hetente kellett drosztpénzt fizetnie a taxisoknak, a többieket pedig fenyegetéssel és erőszakkal elzavarták.

link Forrás

Z. Elemért és B. Gyulát a nyomozók múlt szerdán fogták el, B. Tibor ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki, hétfőn végül ő is önként feladta magát. Az autóikban a nyomozók gumilövedékes fegyvert, kardot, boxert, gázsprayt találtak, és egy nagy értékű autót is lefoglaltak.

A három férfit zsarolás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és kezdeményezték a letartóztatásukat, amit az illetékes bíróság aztán el is rendelt. A Készenléti Rendőrség vizsgálja, hogy volt-e az ügyben egyéb bűncselekmény, és mint a rendőrségi közlemény írja, nem kizárt, hogy a gyanúsítotti kör még bővülni fog.

Kiemelt videóink