Rogán kabinetfőnöke a Schadl-ügy kirobbanása után nem tudta élni a megszokott hétköznapi életét

bűnügy
július 18., 06:56

2022 áprilisában Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám feljelentette a 24.hu-t, mert szerinte a lap által közölt két cikkben szereplő fényképek és leírások alapján beazonosíthatóvá vált a lakóhelye. A rendőrség eljárást indított, de 2023 májusában arra jutott, hogy az ügyben nem történt bűncselekmény. Az eljárás megszüntetéséről szóló határozatban ugyanakkor szerepeltek Nagy Ádám kifogásai.

Rogán Antal az akkori feleségével, Rogán-Gaál Cecíliával és Nagy Ádámmal a Gundel étterem előtt 2014 májusában.
photo_camera Rogán Antal az akkori feleségével, Rogán-Gaál Cecíliával és Nagy Ádámmal a Gundel étterem előtt 2014 májusában. Fotó: 444

Rogán Antal kabinetfőnöke arra hivatkozott, hogy lakóhelyén „országgyűlési képviselők, valamint a Partizán munkatársai jelentek meg, akik az ingatlanba becsengettek, (…) kérdésekkel kívánták zaklatni, eközben a feljelentő engedélye nélkül kép- és hangfelvételeket készítettek”.

A jelentős érdeksérelem tisztázása érdekében a rendőrségen tanúként hallgatták ki Nagyot, akinek elmondása szerint a fentiek miatt

„sem ő, sem pedig a családtagjai nem tudták élni a megszokott hétköznapi életüket. (…) Családjával a korábbi nyugodt, »hétköznapi emberként« élt életük (…) megváltozott, mivel lakókörnyezetükben »ismertté« vált személye. A lakókörnyezetében élők a sajtóban megjelent, becsületcsorbításra alkalmas tényállításokhoz így már személyét konkrétan is párosítani tudják”.

Nagy azt elismerte, hogy a lakóhelyénél megjelentek nem tanúsítottak erőszakos magatartást, de „egy hasonló esemény kapcsán régebben őt és más személyeket ért jogsérelem” miatt szerzett „negatív tapasztalat alapján ennek esetleges bekövetkeztétől reális félelme alakult ki”.

Nagy Ádám mártonhegyi villája azért fontos, mert a Schadl-ügy nyomozati iratai szerint az igazságügyi miniszter helyettesét megkenő Schadl sofőrjének 2021 áprilisában el kellett vinnie egy autót Nagy Ádámnak.

Kiemelt videóink