Schadl György megbízta a sofőrjét, hogy vigyen el egy autót Rogán kabinetfőnökének

bűnügy
2023 február 17., 06:34
comments 17

Annak ellenére, hogy Rogán Antal kabinetfőnökének neve meglehetősen gyakran előkerül a Schdal-ügyben, Nagy Ádám mégsem a nyomozóknál kötött ki, hanem az állami kézbe kerülő Vodafone igazgatóságában. A nyomozati iratokból most az derült ki, hogy az igazságügyi miniszter helyettesét megkenő Schdadl György sofőrjének 2021 áprilisában el kellett vinnie egy autót Nagy Ádámnak.

M. V. erről szóló naplóbejegyzései is szerepeltek az ügy nyomozati irataiban, azonban a vádiratból ez a szál valamiért kimaradt. A 24.hu által bemutatott naplóbejegyzés szerint

a férfinak 2021. április 23-án Nagy Ádámot kellett felhívnia, és elvinnie hozzá egy autót. A lap szerint egyértelmű, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal kabinetfőnökéről van szó, ugyanis annak a háromszintes budai villának a címe volt megadva, amit Nagy Ádám családjának amúgy veszteséges cége vett meg Rogán korábbi jegyzőjétől. A naplóbejegyzésből az már nem derült ki, hogy Schadl György bizalmasa milyen autót és miért vitt Nagy Ádámnak

Rogán Antal az akkori feleségével, Rogán-Gaál Cecíliával és Nagy Ádámmal a Gundel étterem előtt 2014 májusában.
photo_camera Balról jobbra: Rogán Antal az akkori feleségével, Rogán-Gaál Cecíliával és Nagy Ádámmal a Gundel étterem előtt 2014 májusában. Fotó: 444

Nagy Ádám a kabinetfőnöki munkája mellett Rogán legkisebb fiának keresztapja, az Antenna Hungária és a Vodafone igazgatósági tagja. És családilag néha ingatlanügyekben is besegít: Rogán Antal a válása után az ő apjától bérelt lakás a Csalán úton, és szintén a kabinetfőnök apja vette meg 143 millió forintért Gaál Cecília balatoni nyaralóját is.

Miután letartóztatták Schadl Györgyöt, a Végrehajtói Kar elnökét, kiderült, hogy Nagy Ádámnak néha még az egyetemi vizsgáin sem volt ideje megjelenni, ezért az igazságügyi államtitkár megvesztegetésével gyanúsított Schadl Györgynek kellett letelefonálnia, hogy minden rendben menjen. Valamint Rogán kabinetfőnökének cége vette meg a Végrehajtói Kar több százmilliós budapesti irodaházát tavaly októberben. Nem kis ingatlanról van szó, a Szegedi út 35–37. alatti iroda 1800 négyzetméteres. Azt nem árulták el, hogy mennyiért vette meg Nagy Ádám cége, a Nadan az irodaházat, de több százmillió forint lehetett az ár.

link Forrás

A vád szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti államtitkárával, fideszes politikussal. Ennek keretében Schadl György jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott a politikusnak, aki ezért az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását az őt vesztegető személy érdekeinek megfelelően gyakorolta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.