A végrehajtói kar cége sem árulja el, mennyiért adták el az irodaházukat Rogán kabinetfőnökének

február 28., hétfő 9:08
4

Kudarcba fulladt Hadházy Ákos próbálkozása, hogy kiderítse, mennyiért vette meg Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám a bírósági végrehajtói kar (MBVK) Szegedi úti irodaházát.

Az MBVK korábban azzal utasította vissza a független képviselő érdeklődését, hogy az adatok nem náluk vannak, hanem a Városliget-Ház 13 Zrt.-nél, hivatalosan ugyanis ez a cég vált meg az ingatlantól. Más kérdés, hogy ez a cég a végrehajtói karé, ugyanott van a székhelye, ahol a végrehajtói karnak, és a cégadatbázisban is a végrehajtói kar emailcímét adták meg.

De hiába fordult Hadházy a Városliget-Ház 13 Zrt.-hez, ők azt mondják, nem érvényes rájuk a közadatokra vonatkozó törvény. „(...) ők természetesen egy közfeladatot ellátó szervezet (a Végrehajtói Kar) tulajdonában álló cég, így a tranzakció részletei közérdekűek. Perelni lehetne, akkor esetleg egy-két év múlva megtudhatnánk a részleteket. Ennél gyorsabb, ha egy hónap múlva megnyerjük a választást, akkor azonnal utána fogunk tudni nézni a dolognak” - írja Hadházy.

Rogán Antal, akkori felesége, Rogán-Gaál Cecília, és Nagy Ádám, a politikus jobbkeze a Gundel étterem előtt 2014 májusában. Fotó: 444

Nagy Ádám cége, a 2020-ban 33 milliós árbevétellel rendelkező Nadan Kft. tavaly októberben vásárolta meg az épületet. A végrehajtói kar korábban közölte, hogy szabályosan zajlott az értékesítés, a felhívást országos napilapban tették közzé. Ennek nem találtuk nyomát, és hiába kérdeztük, nem árulták el, hol jelent meg. A Nadan Kft. pedig azt állítja, kölcsönből és bevételeikből vásárolták az épületet.

A kabinetfőnökről januárban írtuk meg, hogy Schadl György, a végrehajtói kar elnöke kapcsolatai segítségével sikeres egyetemi vizsgákat intézett neki Pécsen. Nagy nemcsak kabinetfőnöke Rogánnak, hanem legkisebb fiának keresztapja is. Családja ingatlanokon keresztül is kötődik a miniszterhez.

Nagy jelenleg is tagja a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságának és az Antenna Hungária igazgatóságának, 2016-tól 2019-ig pedig a Hungaroring Zrt. igazgatóságában ült.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt