Nem árulja el a végrehajtói kar, mennyiért adták el az irodaházukat Rogán Antal kabinetfőnökének

február 8., kedd 8:37
5

Hadházy Ákos közérdekű adatigénylésben szerette volna megtudni a végrehajtói kartól, mennyiért adták el 1800 négyzetméteres irodaházukat Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak.

Nem járt sikerrel, a végrehajtói kar ugyanis arra hivatkozott, hogy nem ők kezelik az adatot, hanem a tulajdonukban álló Városliget-Ház 13 Zrt., hivatalosan ugyanis ez a cég vált meg az ingatlantól. „Természetesen hozzájuk is fordulok, de meglehet, ők azt mondják majd, hogy ők nem közszereplők... Akkor pedig lehet évekig pereskedni az adatért” - írja a független képviselő.

Frissítés (10:53): Hadházy közben jelezte nekünk, hogy a cégadatbázisban a végrehajtói kar email címét adták meg a Városliget-Ház 13. Zrt. elérhetőségeként, ahogy a cég székhelye is ugyanott van, ahol a végrehajtói karé. Tehát ugyanarra a címre kell újabb közérdekű adatigénylést beadnia.

Nagy Ádám cége, a 2020-ban 33 milliós árbevétellel rendelkező Nadan Kft. tavaly októberben vásárolta meg a budapesti, Szegedi úti épületet. A végrehajtói kar nemrég közölte, hogy szabályosan zajlott az értékesítés, a felhívást országos napilapban tették közzé. Ennek nem találtuk nyomát, és hiába kérdeztük, nem árulták el, hol jelent meg. A Nadan Kft. pedig azt állítja, kölcsönből és bevételeikből vásárolták az épületet.

Rogán Antal, akkori felesége, Rogán-Gaál Cecília, és Nagy Ádám, a politikus jobbkeze a Gundel étterem előtt 2014 májusában. Fotó: 444

A kabinetfőnökről januárban írtuk meg, hogy Schadl György, a végrehajtói kar elnöke kapcsolatai segítségével sikeres egyetemi vizsgákat intézett neki Pécsen. Nagy nemcsak kabinetfőnöke Rogánnak, hanem legkisebb fiának keresztapja is. Családja ingatlanokon keresztül is kötődik a miniszterhez.

Nagy jelenleg is tagja a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságának és az Antenna Hungária igazgatóságának, 2016-tól 2019-ig pedig a Hungaroring Zrt. igazgatóságában ült.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt