Biden: Azt hiszem, jól döntöttünk

külföld
július 23., 06:44

Joe Biden először szólalt meg nyilvánosan a visszalépése óta, amikor hétfő este telefonon köszönetet mondott a kampánycsapatának, hozzátéve, hogy „azt hiszem, jól döntöttünk”.

„Tudom, hogy a tegnapi hírek meglepőek voltak, és nehéz volt hallani, de így volt helyes”.

- mondta Biden.

photo_camera Joe Biden és Kamala Harris Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Az amerikai elnök azt mondta, együtt fog kampányolni Kamala Harrisszel, és arra kérte a kampánycsapatát, hogy teljes erővel dolgozzanak az ő megválasztásán. „A név változott, de a küldetés egyáltalán nem” - mondta. Azt már lehet tudni, hogy Jen O'Malley Dillon, Biden kampányigazgatója folytatja, ő fogja irányítani Harris elnökválasztási kampányát is.

Biden azt igyekezett kommunikálni, hogy a visszalépése nem jelenti azt, hogy elnökként is passzív lenne. Az elnöki mandátuma utolsó fél évét ígérete szerint elsősorban annak szenteli, hogy véget vessen a gázai háborúnak, és hazahozza a Hamász által Gázában tartott túszokat.

„Hat hónap van hátra az elnökségből, eltökélt szándékom, hogy minél több dolgot teljesítsek. A kül- és belpolitikában egyaránt.”

Joe Biden elnök a tervek szerint kedden tér vissza először a Fehér Házba azóta, hogy bejelentette, hogy kilép a 2024-es elnökválasztási versenyből.

Kiemelt videóink