Vandálok dúlták fel és ürülékkel kenték össze az izraeli-palesztin éttermet Berlinben

külföld
július 23., 21:15

Egy héttel azután, hogy az étterem egy zsidó-muzulmán villásreggelinek adott helyet, vandálok dúlták fel a Kanaan nevű berlini éttermet. A tulajdonosok szerint poharakat törtek össze, és összepiszkították a vendégteret, írja a The Guardian. A villásreggeli után kaptak ugyan néhány üzenetet tulajdonosok, de ennél komolyabb visszhangja nem volt az eseménynek egészen mostanáig.

Az étterem a Hamász október 7-i Izrael elleni támadása óta hívta fel magára a figyelmet az „egység a gyűlölet ellen” üzenetével, és a tulajdonosok, az izraeli Oz Ben David, valamint a palesztin Jalil Dabit a béke szigetének nevezték a helyet.

A béke szigete
photo_camera A béke szigete Fotó: HANNES P ALBERT/dpa Picture-Alliance via AFP

Ben David szerint az éttermet 2015-ben alapították és azért nevezték el Kanaan-nak, mert „így hívták a földet, mielőtt Izrael és Palesztina lett belőle”. Elmondása szerint a vandálok ürüléket borítottak a padlóra, és összekenték vele a falakat is, bútorokat és poharakat törtek szét.

A helyreállításra az Instagram-oldalukon indítottak gyűjtést és már az első 24 órában több jött össze, mint a 15 ezer eurós cél. A berlini rendőrség szóvivője szerint vizsgálatot indítottak az ügyben.

Kiemelt videóink