Kihagyja az olimpiát a tenisz-világranglistát vezető Jannik Sinner

sport
július 24., 18:04

Jannik Sinner betegség miatt nem vesz részt a párizsi olimpián. A világelső olasz teniszező az X-en jelentette be a hírt.

Azt írta, hogy egyhetes salakpályás edzés után rosszul kezdte magát érezni, ezért néhány napot pihent, majd orvoshoz ment. Az orvos mandulagyulladást diagnosztizált nála, és határozottan azt tanácsolta, hogy Sinner ne teniszezzen egy ideig.

Sinner nagy csalódásnak éli meg a kényszerpihenőt, mert a párizsi olimpia volt az egyik fő célja ebben a szezonban. Alig várta, hogy hazáját képviselhesse az olimpián. Bejegyzésében sok sikert kívánt minden olasz sportolónak. Azt írta, otthonról szurkol majd nekik.

Jannik Sinner 2024 januárjában, miután megnyerte az Ausztrál Opent
photo_camera Jannik Sinner Fotó: LILLIAN SUWANRUMPHA/AFP

A 22 éves játékos egyébként pályafutása eddigi legjobb szezonját teljesíti idén. Januárban megnyerte élete első Grand Slam-trófeáját, miután az Australian Open döntőjében kétszettes hátrányból fordítva legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet. A Roland Garroson elődöntőig jutott, majd a torna után átvette a világranglista vezetését is.

Emellett minden jel arra mutat, hogy kortársával, a spanyol Carlos Alcarazzal közösen a Federer–Nadal–Djokovic fémjelezte, valaha volt legnagyobb teniszgenerációt is sikeresen leváltotta.

Kiemelt videóink