Iványi Gábor szerint képesek rendezni a tartozást, erre levélben kért lehetőséget Pintértől, de a miniszter nem válaszolt

belföld
július 25., 21:25

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) közleményben ismertette azt a levelet, amelyet Iványi Gábor küldött Pintér Sándor belügyminiszternek azután, hogy a NAV inkasszálta az egyház és annak intézményeinek összes bankszámláját.

Ebben a levélben tárgyalást kért Pintértől és azt írja, korábban „intézkedési és tartozásrendezési tervek bemutatásával igazoltuk a működésünk normatív támogatásokon alapuló fenntarthatóságát, és határozott szándékunkat az újabb adósságok keletkezésének megállítására, a már meglévő köztartozások belátható időn belüli törlesztésére. Elkészültek az intézményekre lebontott tartozásrendezési ütemezések, amelyeket benyújtottunk a területileg illetékes NAV igazgatóságoknak. Eredményes tárgyalásokat folytattunk a szolgáltatóinkkal, valamennyien biztosítottak minket együttműködési szándékukról a tartozások részletfizetéssel való rendezésében és a törlesztés későbbi megkezdésében”. A lelkész szerint tehát az adóhatóság annak ellenére zárolta a bankszámláikat, hogy képesek lettek volna fenntarthatóan törleszteni a tartozásaikat.

„Várjuk egyértelmű válaszát: a minisztérium az adósságrendezés ellehetetlenítését, az intézményrendszerünk felszámolását, vagy az állami támogatások biztosításával ezek folyamatos, szabályszerű működését, az újabb tartozások keletkezésének megállítását, és az adósságok ütemezett törlesztését választja” – írja július 18-án kelt levele végén Iványi Pintérnek.

A belügyminiszter nem válaszolt azóta sem, ehelyett ma kiadott egy közleményt a BM arról, hogy készek átvenni Iványi egyházának intézményeit, ha kell. Iványiék közleménye azt írja, hogy a minisztérium a NAV hatáskörébe helyezte a további döntéshozatalt, így biznak abban, hogy az adóhatósággal lehet még tárgyalni.

Kiemelt videóink