Az MNB a házigazdája a Fudan egyetem nemzetközi innovációs versenye döntőjének

gazdaság
július 26., 07:56

A kínai Fudan Egyetem nemzetközi innovációs versenyének (Youth Innovation Competition on Global Governance, YICGG) döntőjét idén Magyarországon rendezik meg, az esemény házigazdája a Magyar Nemzeti Bank – írja a Hvg a jegybank közleménye alapján. A versenyt 2007 óta rendezik meg, a döntőt sem először viszik külföldre, korábban Indonéziában és Olaszországban is tartották már.

A versenyen az elmúlt tizenhét évben közel száz ország csaknem kétezer diákja vett részt. Az idei magyarországi döntőre harminc országból több mint száz versenyző érkezett.

Matolcsy György Csen Csiminnel (Chen Zhimin), a Fudan Egyetem rektorhelyettesével és Gong Taóval, a Kína magyarországi nagykövetével
photo_camera Matolcsy György Csen Zsiminnel (Chen Zhimin), a Fudan Egyetem rektorhelyettesével és Gong Taóval, a Kína magyarországi nagykövetével Fotó: MNB

Az MNB közleménye megemlíti: a július 22-26. közötti, tehát ma véget érő verseny nyitóceremóniája előtt Matolcsy György jegybankelnök „bilaterális találkozó keretében megbeszélést folytatott Csen Zsiminnel (Chen Zhimin), a Fudan Egyetem rektorhelyettesével és Gong Taóval, Kína magyarországi nagykövetével.

Kiemelt videóink