Letartóztatták és Moszkva hírhedt börtönébe vitték az orosz védelmi tárca egykori második emberét

külföld
július 26., 15:36

Letartóztatták és korrupcióval vádolták meg Dmitrij Bulgakovot, a volt orosz védelmiminiszter-helyettest, írja a Guardian.

Bulgakov 15 éven át volt a katonai logisztika felelőse, mielőtt 2022 szeptemberében leváltották, őt is hibáztatva az orosz hadsereg ellátottsági problémáiért a háború megindítása után. Sok magas presztízsű katonai és civil kitüntetés birtokosa, egyebek között az Oroszország hőse érdemrendet is megkapta. Az FSZB pénteken vette őrizetbe, hogy a hírhedt moszkvai Lefortovo börtönbe szállítsák.

A katonai vezetőket sújtó tisztogatás nem most kezdődött Oroszországban, áprilisban Timur Ivanovot, egy másik volt védelmiminiszter-helyettest vettek őrizetbe, majd néhány hét alatt további tiszteket vádoltak meg korrupcióval. Putyin májusban leváltotta Szergej Sojgu minisztert is.

A Guardian azt írja, a letartóztatásokkal Putyin a korrupciót akarja csökkenteni a minisztériumban, emellett egy elhúzódó háborúra akarja felkészíteni és optimalizálni a hadiipari kibocsátást. A letartóztatások az FSZB egyre növekvő befolyását is jelezhetik, teszi hozzá a brit lap.

Kiemelt videóink