Megsérült a pódiumedzésen Kovács Zsófia, így Székely Zója indulhat felemáskorláton az olimpián

sport
július 26., 12:47

A Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság a csütörtöki pódiumedzésen sérülést szenvedett Kovács Zsófia helyett Székely Zója nevezését kezdeményezi az ötkarikás játékokon felemáskorláton, írja az MTI. A cserével kapcsolatos hivatalos eljárás elkezdődött, a döntést a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Torna Szövetség és a párizsi szervezőbizottság mondja ki.

Frissítés: pénteken két óra előtt nem sokkal a MOB bejelentette, hogy jóváhagyták Székely Zója indulását, így ő képviselheti az országot a párizsi ötkarikás játékokon felemáskorláton.

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton versenyzett volna. A csütörtök esti pódiumedzés végén, a leugráskor sérült meg a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. A háromszoros Európa-bajnokot péntek reggel MRI-vel vizsgálták meg, ennek eredményét látva döntött a visszalépésről a magyar orvosi team.

Kovács Zsófia a 2023. szeptemberi szerenkénti országos bajnokságon
photo_camera Kovács Zsófia a 2023. szeptemberi szerenkénti országos bajnokságon Fotó: Hegedüs Róbert/MTI/MTVA

Kovács a tavaly szeptemberi sérülése miatt sem az idén májusi Eb-n, sem az országos bajnokságon, sem a világkupaversenyeken nem indult, Székely Zója mindegyiken ott volt.

Az MTI azt írja, a magyar szövetség válogatási elvei szerint kettejük között június végén a bukaresti nemzetközi versenyen felemáskorláton dőlt el a nem névre szóló olimpiai kvóta. De nem is akárhogyan: bár a selejtezőben Székely ért el magasabb pontszámot, Kovács csak első számú tartalék volt, végül mégis szerepelhetett a döntőben, ahol megelőzte Székelyt.

A magyar tornász csapatot Mészáros Krisztofer, Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge alkotja még az olimpián. A férfi selejtezőt szombaton, a nőit vasárnap rendezik.