A MoHu szerint túl gyorsan váltják vissza az emberek a palackokat, ezért vannak gondok az automatákkal

belföld
július 28., 15:37

Egy hónapja már csak olyan műanyagpalackot és italosdobozt lehet forgalomba hozni, ami visszaváltható. Az üzletekben az elszállításért és az újrahasznosítésért felelős cég, a MoHu automatákat, úgynevezett repontokat állított föl. A visszaváltás azonban egyáltalán nem megy zökkenőmentesen, egyre többen panaszkodnak az automatákra, amelyek leggyakoribb problémái, hogy megtelnek, vagy nem tudják beolvasni az aludobozok vonalkódját, vagy meghibásodás esetén lassan javítják meg azokat.

„A sebesség, amilyen sebességgel váltják vissza az emberek, ami nagyon jó, az egy kicsivel gyorsabb annál, mint amire számítottunk. Tehát ezt kezelni kell, és az a lényeg, hogy ez a több millió, két és fél millió palack, ennek a hulladéka most már megfelelő helyre fog kerülni” – mondta Ozoli Gábor, a MoHu szóvivője az RTL-nek.

Kozák Tamás, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint nemcsak a vásárlók, az üzletek is panaszkodnak, mivel nem viszik el időben a visszaváltott palackokat, tárolóik dugig vannak. „A kereskedő nem tud mást csinálni, mint szorgalmazza, percről percre, óráról órára, hogy tessék elvinni” – tette hozzá. Ráadásul problémát jelentenek a nem visszaváltható palackok is, amelyeket ott hagynak a vásárlók, ezeket ugyanis szintén raktározni kell.

Kiemelt videóink