Megverték a házigazda franciákat a férfi vízipólósok

sport
július 28., 20:45

Győzelemmel kezdett a magyar férfi pólóválogatott az olimpián. A franciákat verték meg, ezzel jelentős előrelépést tettek a továbbjutás felé. Egy régóta tartó rossz sorozatot is megszakított Varga Zsolt csapata, 2004 óta nem tudta a férfi pólóválogatott megnyerni az első meccsét az olimpián.

A két csapatnak ez volt a harmadik mérkőzése 2024-ben. Először februárban, a vébén találkoztak, ott a negyeddöntőben nyert Franciaország. Másodjára júliusban, egy olimpia előtti barátságos meccsen játszottak, akkor hosszabbításban a franciák nyertek.

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A meccs első gólját Varga Dénes szerezte, de az esélyesebbnek tartott franciák gyorsan egyenlítettek. Ezt követően azonban remek játékot produkált a magyar csapat, a kísérletek bejöttek, szórtuk a gólokat. 5-1-re vezettünk az első negyed végén.

A 2. negyed Angyal Dániel hatalmas góljával kezdődött. A kapuban is jó teljesítményt nyújtott Vogel Soma, aki kivédte a franciák büntetődobását. Ezt követően leült a játékunk, de tudtuk tartani a négygólos előnyt, a félidőre 9-5-re mentünk.

A harmadik negyedben folytatódott a kapuban a Vogel-show, a magyar kapus remekül védett. Támadásban már nem voltunk ilyen eredményesek, mindössze egy gólt szereztünk. A negyed végén 10-7 volt az állás.

Az utolsó negyedben feljebb kapcsoltak a franciák, és két gólra felzárkóztak. A magyarok nem tudtak gólt rúgni, a francia kapuban jó teljesítményt nyújtott Fontani. De Vogel Soma is jó teljesítményt nyújtott, két és fél perccel a vége előtt kulcsfontosságú pillanatban védett büntetőt, majd egy hatalmas védést mutatott be. A meccset Vámos Márton gólja zárta le. A franciák lőttek még két gólt, de a lényegen nem változtatott: Magyarország megnyerte első csoportmeccsét.

A magyar válogatott legközelebb kedden, 21:05-től játszik a spanyolokkal.

Kiemelt videóink