A magyar női pólósok hozták a kötelezőt, 12-7-re legyűrték a kellemetlen Kanadát

sport
július 29., 21:11

Az előjelek alapján Magyarország jóval esélyesebb volt a kanadai vízilabda-válogatottnál. Az utolsó három tétmeccset megnyertük, az olimpiákon, világbajnokságokon rendre jobban szerepelünk náluk. Igaz, az első meccsünket Hollandia ellen elvesztettük, Kanadának ez volt az első meccse.

Végül igazolódott a papírforma, a korábbiakhoz képest is simábban vertük 12-7-re Kanadát, de azért voltak hibák.

Az első negyedben Kanada nem sokat mutatott. Nagyon gyorsan 2-0-ás vezetésre tettünk szert az új-zélandi születésű Rebecca Parkes góljaival. A negyed vége felé Keszthelyi a két gólpassz után gólt is dobott, 3-0-ra vezettünk ezzel, majd Kanada McKelvey révén szépített. Az utolsó másodpercek megint a magyaroké volt, Keszthelyi büntetőből 4-1-re módosította az állást.

Parkes és a labda
photo_camera Parkes és a labda Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A második negyedet Kanada könnyű góllal kezdte, csúnya magyar védekezési hiba előzte meg. Kurucz-Gurisatti percei következtek, két góljával 6-2-re húzott el a női pólóválogatott. Kanada nem hagyta magát, Wright távoli lövésével 6-3, de Vályi Vanda középkezdés után szinte azonnal 7-3-ra növelte az előnyt. A magyarok erejét jelezte, hogy Kanada több emberhátrányból sem jutott el igazi helyzetig sem. A negyed vége előtt közvetlenül McKelvey góljával lett 7-4.

A harmadik negyed első perceiben semmi sem jött össze, szerencsére Kanadának sem, mivel a kapus Magyari Alda a helyén volt. A meccs képét megnyugtatónak nem lehetett nevezni, inkább kapkodónak tűnt, megszűnt a szervezettség. A három gólos magyar előny ehhez túlságosan kevés volt. Egy perccel a vége Crevier büntetőgóljával 7-5-re jött fel Kanada. Nagyon kellett Keszthelyi újabb találata, ezzel lett 8-5.

Az utolsó negyedet Garda, majd Vályi góljával kezdtük, a meccs visszatért az első két negyedben látott medrébe. A magyaroktól még Kurucz-Gurisatti és Szilágyi talált be, így lett 12-7 a vége.

Magyarország pénteken az eddig pont nélküli Kína, vasárnap Ausztrália ellen küzd meg a továbbjutásért. A másik csoport kiszámíthatatlan és a mieinknél jóval nehezebbnek tűnő. A negyeddöntőben onnan kapunk ellenfelet, számolgatni nem érdemes.

Kiemelt videóink