Kirúgták az olimpiáról a veterán sportkommentátort, aki szexista megjegyzést tett az ausztrál női úszókra

sport
július 29., 08:57

„Tudod, milyenek a nők... Együtt lógnak, sminkelgetnek” - ezekkel a szavakkal konferálta le az ausztrál női úszókat Bob Ballard veterán sportkommentátor.

Azt az ausztrál női úszónégyest, amely épp megnyerte a 4x100 méteres gyorsváltót.

Ballard megjegyzését kommentátortársa, a brit úszóbajnok Lizzie Simmonds azonnal felháborítónak nevezte. Ballard erre csak nevetett.

Ballard épp akkor tette szexista megjegyzését, amikor az úszók a tömegnek integetve ünnepeltek. Mollie O'Callaghan, Emma McKeon, Meg Harris és Shayna Jack az Egyesült Államokat és Kínát verte meg, ezzel pedig zsinórban a negyedik olimpián szerezte meg Ausztrália az aranyérmet - emlékeztet a BBC.

photo_camera Mollie O'Callaghan, Shayna Jack, Emma McKeon és Meg Harris ünnepel.
Fotó: MANAN VATSYAYANA/AFP

Az Eurosport később közölte, hogy Ballardot - aki korábban hosszú ideig a BBC riportere és műsorvezetője is volt, a nyolcvanas éve óta ismert sportkommentátor, és számos olimpiáról és világbajnokságról tudósított - azonnali hatállyal menesztették az olimpiai közvetítésekből*, azaz több párizsi sporteseményt nem kommentálhat, mivel közleményük szerint „nem megfelelő megjegyzést tett”.

A kommentátor egyelőre nem reagált az ügyre.

* JAVÍTÁS: Eredetileg a cikkben és a címben is az állt, hogy Ballardot kirúgta az Eurosport, valójában azonban csak az olimpiáról nem közvetíthet többet. A hibáért elnézést kérek.

Kiemelt videóink