A Fico-merényletre is rákeresett Trump támadója

külföld
július 30., 06:30

A Fico elleni támadás részleteire is rákeresett a neten a Trump elleni merénylete előtt Thomas Matthew Crooks – közölte az FBI. A szövetségi nyomozóhatóság továbbra is keresi a 20 éves Crooks motivációját, de ez még mindig homályos. Idáig 450 meghallgatást tartottak, az ezek alapján körvonalazódó személyiségrajz szerint a merénylő magas intelligenciaszinttel rendelkezett, de társas kapcsolatai szinte kizárólag családjára korlátozódtak, egész életében kevés barátja vagy ismerőse volt.

Az FBI nyomozói szerint a 20 éves férfi a felkészülés során tömeges áldozatokkal járó lövöldözéseket tanulmányozott, így keresett rá a Fico-merényletre is, valamint távirányítású bombáknak nézett utána.

Közben Donald Trump beleegyezett abba, hogy a nyomozók őt is meghallgassák a támadásról. Trump a hétvégén bejelentette, hogy szeretne visszatérni a Pennsylvania állambeli Butlerbe, a merénylet helyszínére, hogy tisztelettel adózzon a támadásban meghalt Corey Comparatore önkéntes tűzoltó emlékének. A republikánus elnökjelölt szerdán szintén Pennsylvaniában, Harrisburgben tart kampánygyűlést.

(MTI)

Kiemelt videóink