Betörte az ápolónő orrát egy rab a szegedi Csillagban

bűnügy
július 30., 16:59

Minden előzetes jel nélkül támadt rá a szegedi Csillag egyik fogvatartottja a zárkájához érkező egészségügyi szakápolóra és a körletfelügyelőre.

Az ápolónő és a körletfelügyelő gyógyszert vitt a fogvatartottnak, ekkor ütötte őket arcon. A támadás során az ápolónő orrcsontja eltört, sérülése 8 napon túl gyógyul. A körletfelügyelő nem sérült meg. A fogvatartott sem, de őt testi kényszer alkalmazásával és bilinccsel fékezték meg – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A börtönparancsnok feljelentést tett a fogvatartott ellen. A BvOP azt írta, évente 20-30 esetben fordul elő, hogy a felügyeletet valamilyen fizikai atrocitás éri a fogvatartottak részéről. Noha sokszor kapnak kritikát emiatt, az ilyen atrocitások miatt van szükség arra, hogy az előállítás során vagy akár egy egészségügyi intézményben „mozgáskorlátozó eszközöket” alkalmazzanak – tették hozzá.

Korábban Olaszországban keltett nagy felháborodást, hogy kéz- és lábbilincsben, vezetőszáron kísérték a bírósági tárgyalóterembe az antifa támadások miatt megvádolt Ilaria Salist, aki 15 hónapig volt a Gyorskocsi utcai börtönben. Akkor jelent meg a bíróság előtt bilincs nélkül, mikor 16 milliós óvadék ellenében kiengedték, és házi őrizetbe került. Salist júniusban EP-képviselőnek választották, és rögtön az első ülésen nekimentek a Patrióták.

(Kapcsolt kép: Google maps)

Kiemelt videóink