Trump megvédte JD Vance „gyerektelen macskás hölgyek” megjegyzését a Fox Newson

külföld
július 30., 10:57

Donald Trump az Egyesült Államok republikánus elnökjelöltje megvédte JD Vance szenátor nemrég tett megjegyzését a „gyerektelen macskás hölgyekről”, mondván, hogy Vance csak azt akarta megmutatni, mennyire nagyra tartja a családi életet - írja a Guardian.

photo_camera Fotó: NICK OXFORD/AFP

Vance 2021-es megjegyzései, amikben Kamala Harris alelnökre és más demokratákra úgy hivatkozott, mint „egy rakás gyerektelen macskás hölgy, akik szerencsétlenek a saját életükben”, azután kerültek újra felszínre, hogy Trump a hónap elején az ohiói szenátort választotta alelnökjelöltjének. Vance megjegyzései sokakban váltottak ki ellenérzéseket, és egyes politikai stratégák figyelmeztettek, hogy egy szoros választáson értékes szavazatokba kerülhetnek a Trump-kampánynak.

„Tényleg nem tudom elhinni, hogy ez a megjegyzés az Egyesült Államok potenciális alelnökétől származik” – írta Jennifer Aniston színésznő, aki egy Instagram-sztoriban emlegette fel JD Vance korábbi nyilatkozatát.

„Nagyon érdekes családi helyzetben nőtt fel, és úgy érzi, a család jó. És szerintem semmi rossz nincs abban, ha ezt mondja” - mondta Trump most a Fox Newsnak. Az elnökjelölt ugyanakkor az interjúban azt is elmondta, hogy nem tartja többre a családos embereket.

„Tudja, van, hogy nem találkozik az ember a megfelelő emberrel, vagy nem találkozik semmilyen emberrel. De ugyanolyan jó, sok esetben sokkal jobb, mint egy olyan ember, aki családi helyzetben van” - mondta Trump. Harrisnek két mostohagyermeke van férjével, Doug Emhoff ügyvéddel, Vance-t pedig, aki Ohióban nevelkedett, nagyrészt a nagymamája nevelte fel.

Donald Trump az interjúban beszélt az ellene a hónap elején egy pennsylvaniai kampányrendezvényen elkövetett merényletről is, miközben az FBI továbbra is vizsgálja, hogy mi motiválta a lövöldözőt, a 20 éves Thomas Crooksot. Trump emellett elmondta, hogy a héten megy interjúra az FBI-hoz.

Trump, aki erősen kritikusan nyilatkozott az FBI-ról, beleegyezett, hogy leüljön egy szokásos áldozati kihallgatásra, ami „összhangban lesz minden általunk végzett áldozati kihallgatással” - mondta Rojek. „Szeretnénk megismerni a nézőpontját”.

Trump kevéssé tisztázta azokat a kérdéseket is, hogy részt vesz-e a szeptember 10-i vitán Kamala Harrisszel. Az eseményt korábban Biden ellen tervezték. „Valószínűleg a végén vitázni fogok” - mondta Trump. „De azt is meg tudom érvelni, hogy nem teszem meg”.

Kiemelt videóink