Vagyonosodási vizsgálatot ígér Magyar Péter minden politikussal szemben, húsz évre visszamenőleg

belföld
július 30., 12:55

„Ha a TISZA Párt felhatalmazást kap a magyar emberektől, teljesen új vagyonnyilatkozati rendszert vezetünk be és húsz évre visszamenőleg, minden magas rangú politikust és családtagjaikat vagyonosodási vizsgálatnak vetjük alá”

- írja Facebook-posztjában Magyar Péter, a TISZA elnöke, és végrehajtókkal folytatja:

„Ha nem tudnak elszámolni a tényleges gazdagodásuk forrásával, akkor a különbözetet adóhiányként be fogják fizetni az államkasszába. Ha nem fizetik be, akkor a végrehajtók behajtják rajtuk.”

Magyar Péter
photo_camera Magyar Péter Fotó: Németh Dániel/444

A TISZA Párt hétfőn hozta nyilvánosságra EP-képviselői jövedelmi nyilatkozatát, mint Magyar írja, ennek tartalma miatt többen támadták. „Soha nem állítottam, hogy jogászként rosszul kerestem az “előző” életemben. Dolgoztam ügyvédként, nyolc évig diplomataként, majd egy magáncégnél jogi igazgatóként és befektetési tanácsadóként és emellett voltak állami megbízásaim” - írja, hozzátéve, hogy EP-képviselőként a korábbi jövedelménél jóval kevesebbet fog keresni, és ennek a felét is minden hónapban jótékonysági célra ajánlja majd fel.

„Nekem az aktív húsz évem felében volt kormánytól független, privát munkahelyem. Ilyen a NER elit nagy részének soha nem volt. A miniszterelnöknek bizonyosan nem. Tőlük még inkább elvárható lenne a transzparencia.”

Kiemelt videóink